Til hovedinnhold

Gjerdetips! Hva slags gjerde bør du velge hvor?

 

Enten du skal sikre et industriområde, barnehage, en sportsarena eller ønsker å ramme inn hagen din – her får du noen tips til hvilken gjerdetype du bør velge hvor.

Garda Flettverksgjerder – rimelig og anvendelig

Flettverksgjerder er de aller mest brukte gjerdene, og en rimelig løsning for sikring av et område. Gjerdene er robuste i den forstand at de er behandlet for å beskytte mot hardt vær og hindre rust, noe som gir lang levetid og krever lite vedlikehold. Gjerdene brukes på alt fra industriområder, langs vei, rundt barnehager og til private villahager. Gjerdene leveres i mange varianter, og kan enkelt tilpasses det sikkerhetsnivået man ønsker. Eksempelvis vil det rundt barnehager benyttes tettere masker samt overligger for å sikre en stabil og trygg inngjerding for barna. 

Mange valgmuligheter:

  • Med eller uten overligger på toppen av gjerdet. Bruk av overligger gir et mer stabilt gjerde som ståler påkjenninger bedre. Overligger gir også et mer estetisk penere gjerde.
  • Maskestørrelser varierer fra 12,5 mm til 50 mm. Mindre masker øker sikkerheten og stabiliteten. Noen ganger er det visse krav som gjelder ut fra bruksområde, men vanlig størrelse er 50 mm.
  • Trådtykkelser fra 2,5 til 4,0 mm. Her vil valget bestemmes ut fra ønsket sikkerhetsgrad og robusthet. 
  • Materialet på flettverket er tilgjengelig i standard galvanisert, plastbelagt (standard er sort eller grønt) og i spesialvarianter som er syrefast eller aluminium. To sistnevnte er mest aktuelle i miljøer som er utsatt for saltvann eller sterk forurensning, slik som offshore, opprettsanlegg, spesielt kjemisk utsatte steder etc. Et plastbelagt gjerde har et PVC-belegg gir et flott uttrykk samtidig som det gir et rustfritt og vedlikeholdsfritt gjerde med lenger levetid.
  • Standardhøyder er fra normalt fra 0,6 – 2,5 m. Valg av høyde er ofte bestemt ut fra gjeldene sikkerhetskrav. Vi kan på forespørsel produsere alle høyder, men som oftest vil våre standardhøyder passe for de aller fleste formål.
  • Tilbehør til gjerdet. Hvis du står overfor høye sikkerhetskrav, har vi tilbehør som både øker stabiliteten og sikkerheten. Dette kan eksempelvis være støttestag, piggtråd i toppen og ulike varianter av gjerdesensorer.

Se vårt utvalg av flettverksgjerder

Nå har vi ekstra gode priser ved bestilling av flettverksmateriell før 1. mai!
Kampanjen gjelder i følgende regioner:

Region Sør-Øst
Region Sør-Vest
Region Vest
Region Nord

 


Garda Palisadegjerder – god sikring, fleksibelt og stilig

Palisadegjerder består av en stålramme med spiler, og er egnet for de aller fleste formål. Dette er et gjerde som gir et penere estetisk inntrykk enn f.eks. et flettverksgjerde, og samtidig gir de høye gjerdene en større grad av sikkerhet da de f.eks. er vanskeligere å klatre over og trenge gjennom med vinkelsliper/filer. Utformingen på gjerdet gir et fortrinn i områder med mye snø. De tåler påkjenningen fra f.eks. snøbrøyting bedre, da snøen glir gjennom åpningene i gjerdet, sammenlignet med flettverk der snøen i større grad vil kunne presse seg mot gjerdet.

Palisadegjerder er egnet til både villahager, parker, skolegårder, industribygg og andre steder som har høyere krav til  sikkerhet. De gir mange valgmuligheter i forhold til utforming, farger og høyder. Vi har gjerdevarianter som både kan tilpasses helninger i terrenget og som må trappes. 

Se vårt utvalg av palisadegjerder


Garda Panelgjerder/Gittergjerder – solide gjerder for høye sikkerhetskrav

Panelgjerder, også kalt gittergjerder, er sveiset og galvaniserte, og produsert på en måte som garanterer lang levetid. Utførelsen gjør de ekstra solide, stive og enkle å tilpasse til de fleste miljøer. De fungerer godt mot klatring og hærverk, og er den gjerdevarianten som oftest benyttes når det er snakk om høysikkerhet og kritisk infrastruktur. Typiske bruksområder er idrettsarenaer, lager- og logistikkbygg, jernbane, offentlige bygg, industri, flyplasser, havner og fengsler etc.

I likhet med de andre gjerdetypene, har vi også ulike varianter av panelgjerdene. Her må man se på sikkerhetskravene for området, for å vurdere hvilken trådtykkelse, maskevidde, innfesting og høyde som er best egnet for å dekke behovet.

Se vårt utvalg av panelgjerder

 

 

 

Snakk med våre sikkerhetsrådgivere

Det kan ofte være vanskelig å vite hva som vil være best egnet for å gjerde inn akkurat ditt område og dekke dine sikringskrav. Vi anbefaler at du tar en prat med en av sikkerhetsrådgivere som kan gi gode innspill og forslag. De har lang erfaring og høy kompetanse, og gjør at du kan treffe en god beslutning på et riktig grunnlag.