Til hovedinnhold
Zirq Solutions og Garda Sikring inngår avtale

Spennende samarbeid rundt bærekraftige produkter

17. august 2023. Det å jobbe for en bærekraftig utvikling er en kontinuerlig prosess, og vi er glade for at vi nå har kommet et skritt videre gjennom etableringen av dette viktige samarbeidet for produksjon og salg av en ny serie produkter for trafikksikring.

Frode Rastad i Garda Sikring og Michael Bayer Thomsen i Zirq Solutions, ser begge store muligheter fremover i samarbeidet som nå er inngått mellom partene. I første omgang blir det nå i 3. kvartal lansert en helt ny bærekraftig serie med produkter for trafikksikkerhet til det norske, finske og svenske markedet. Basis for serien er at alle produkter er laget av gjenvunnet plast, og fraktes med minst mulig bruk av CO2 til de ulike landene. Produsenten er Letbek AS i Danmark som er en del av Zirq Solutions Gruppen.

«Vi har over lengre tid jobbet bevisst med å lansere flere produkter under vår eksisterende serie med ECO-produkter,» sier Frode Rastad, og fortsetter: «I Letbek fant vi en partner som har et stort kundefokus, og som har etablert en sterk produksjonslinje for bærekraftige produkter basert på gjenvunnet plast.» «Vi i Zirq Solutions har et stort fokus på innovasjon, gjenbruk og sirkulærøkonomi som grunnlag for ny utvikling og vekst, og ser fram til å utnytte alle de mulighetene som nå ligger foran oss,» sier Michael Bayer Thomsen.

Garda Sikring introduserte panteordning og kostnadsfri retur i 2022 for plastføtter til ECOpanel, og det var første gang byggebransjen fikk betalt for å levere plast i retur fra byggeplassen. Samme retursystem vil også bli etablert for disse trafikkproduktene, der gjenvunnet plast blir grunnlag for produksjon av nye produkter. Dette er bare starten på et spennende samarbeid og vi har allerede planer om å produsere flere nye ECO-produkter for det nordiske markedet.

Fra venstre: Michael Bayer Thomsen og Frode Rastad

Kontaktpersoner
Garda Sikring AS: Avdelingsleder Frode Rastad – 910 09 018 | frode.rastad@gardasikring.no
Zirq Solutions AS: Senior Vice President Michael Bayer Thomsen – +45 29 13 00 42 | mbt@zirqsolutions.com


Fakta om Garda Sikring AS
Garda Sikring tilbyr et bredt spekter av produkter innen fysisk sikring, samt tjenester knyttet til sikkerhetsrådgivning, installasjon, teknisk service og beredskap. Garda Sikring har ca. 400 ansatte, er lokalisert over hele Norge og med en avdeling i Finland. Med kjøpet av Windsor Door AS har vi en årlig omsetning på over en milliard kroner. Vi fortsetter veksten og etablerer oss nå også i Sverige og Danmark.

Fakta om Letbek AS
Hos Letbek tror vi at bærekraftig forretningsdrift gjør verden til et bedre sted. Og vi tror at å betrakte plast som en sirkulær ressurs gjør det mulig for oss å ta tak i utfordringer uten å skape nye problemer. Vi vet det er mulig, fordi vi har grunnlagt et levedyktig selskap basert på denne overbevisningen. Selskapet består av 75 ansatte og med over 10 000 m2 produksjonslokaler. Har en stor moderne maskinpark for gjenvinning, ekstrudering og sprøytestøping og FoU-fasiliteter inkludert laboratorium. Er en del av NG-gruppen.