Til hovedinnhold
Haawal og Garda Sikring Group inngår avtale

Spennende samarbeid på flomsikring i Norden

4. april 2024. Vi opplever et stadig mer skiftende og ekstremt klima, og for oss er det viktig å kunne sikre og trygge våre lokalsamfunn. Det å tilby ledende sikkerhetsløsninger og konsepter er for oss en kontinuerlig prosess, og vi ser derfor fram til å nå kunne levere Garda Flood Protection i Norden, gjennom avtalen som er inngått med Haawal Engineering.

Flom skaper utfordringer mange steder, og gir store økonomiske konsekvenser både for samfunn og enkeltpersoner. Flyttbare Flombarrierer er et enkelt og effektivt tiltak som kan begrense disse problemene. Det er derfor veldig gledelig at en nordisk avtale nå er på plass, som vil gi flere av de som er utsatt for flom og oversvømmelser tilgang på produkter som gjør at de aktivt kan hindre skader.

Kai Rostad Øvregard, Daglig leder i Garda Sikring, ser store muligheter framover i samarbeidet som er inngått med Haawal Engineering: «Det er stor etterspørsel etter flomsikringsprodukter, og vi gleder oss til å kunne tilby det beste produktet på markedet til våre kunder. Vi ser det også som en betydelig fordel at kunder nå får tilgang til en løsning som kan håndtere store vannmasser, ikke bare ved flomfare med også for andre bruksområder.»

Gründerne og eierne i Haawal er begge fornøyde med at de har landet en forhandler- og distribusjonsavtale med Garda Sikring Group. «Med deres kompetanse på mobil sikring og tilstedeværelse i Norden, har vi fått en meget spennende partner på laget. Vi er klare og skal bidra aktivt med vår erfaring og med våre produkter fremover. Både Garda Sikring Group og vi i Haawal er i rask vekst, og gleder oss til reisen videre sammen,» sier Kristian Vemund Haaland, Teknisk Sjef i Haawal Engineering.

Et mer ekstremt og utfordrende klima har gjort at kundene våre har etterspurt slike produkter vi nå kan tilby. Garda Flood Protection, som er utviklet og tilvirket av Haawal, er et markedsledende produkt som tilbyr enestående beskyttelse mot flom. Det er brukervennlig, enkelt å oppbevare og kan raskt monteres og demonteres. I tillegg er det robust nok til å håndtere kraftig strøm, lange avstander og utfordrende terreng.

Fra venstre: Øystein Blix Walderhaug og Kristian Vemund Haaland fra Haawal, og Kai Rostad Øvregard fra Garda Sikring.

 

Mer informasjon om løsningen.

Kontaktpersoner
Garda Sikring AS: Daglig leder Kai Rostad Øvregard | +47 934 00 171 | kai@gardasikring.no
Garda Sikring AS: Nasjonal salgssjef Thomas Nielsen | +47 401 41 445 | thomas.nielsen@gardasikring.no
Haawal Engineering: Teknisk Sjef Kristian Vemund Haaland | +47 986 80 924 | kristian@haawal.com
Haawal Engineering: Daglig leder Øystein Blix Walderhaug | +47 980 65 591 | oystein@haawal.com

Garda Sikring Group
Garda Sikring Group offers a wide range of products within perimeter security and technical security, as well as services related to security consultancy, installation, technical service, and emergency response. Garda Sikring Group is located throughout Norway, Finland, Denmark, and Sweden and has an annual turnover of over NOK 3.4 billion and approximately 1400 employees. We are proud of our history and the work we do. We are an innovative, committed, and solid partner to our customers and partners, and we take our social responsibility seriously. We are passionate about new sustainable growth and development in our industry.

Haawal Engineering AS
Haawal Engineering AS ble stiftet i 2016 av sivilingeniørene Øystein Blix Walderhaug og Kristian Vemund Haaland. Målet deres var å utvikle innovative løsninger som beskytter samfunnet mot klimaendringenes utfordringer. I 2018 lanserte selskapet sin midlertidige flomsikringsbarriere, som har forhindret omfattende skader under flere flommer i Europa. Med tiden har det vist seg at barrierene har flere anvendelsesområder, blant annet som vannreservoar under skogbranner, barrierer mot invasive fiskearter og som verktøy for opprydding av oljesøl i vassdrag. Haawal opplever en betydelig økning i etterspørselen etter sine løsninger og arbeider aktivt for å tilgjengeliggjøre og videreutvikle disse.