Til hovedinnhold

EMK Capital kjøper Great Security i Sverige

Nytt, stort oppkjøp i sikkerhetsbransjen

2. oktober 2023. Ved kjøpet av Great Security har EMK Capital igjen investert i et ledende sikkerhetsselskap i Sverige. Selskapet innlemmes i Garda Sikring Group og utvider med dette gruppens sortiment innenfor tekniske sikkerhetsløsninger.

Great Security tilbyr komplette sikkerhetsløsninger med bruk av smart teknologi. Her inngår produkter og tjenester innenfor alarm, adgangskontroll, brannbeskyttelse, dører og låser og trygghetsløsninger innenfor helse og omsorg. «Med kjøpet av Great Security kompletterer vi produktspekteret vårt, og styrker oss stort innenfor teknisk sikkerhet. Vi har fått en kundefokusert, komplett, erfaren og kunnskapsrik sikkerlehetsleverandør på laget, med løsninger som vi ser fram til å kunne tilby det nordiske markedet,» sier konsernsjef i Garda Sikring Group, Jon Ola Stokke. Med Great Security som en del av Garda Sikring Group, er gruppen den ledende sikkerhetsleverandøren i Nord-Europa med ca.1200 ansatte og omsetning på over 3 milliarder.

Nye markeder og produkter skaper nye muligheter
VD i Great Security, Pontus Skårner, er opptatt av å videreføre det som har vært suksessen i selskapet så langt, men også nå kunne utvikle seg videre med den tilgangen til kompetanse, produkter, markeder og muligheter som ligger i det å være en del av et større selskap. Great Security er ledende i Sverige innen sin bransje, med 36 kontorer og butikker over hele landet, 450 ansatte og 900 millioner SEK i omsetning. «Jeg tror sterkt på at vi sammen kan vokse videre, og skape ny bærekraftig utvikling og vekst for alle våre kunder. For oss åpner det seg nye, spennende markeder i både Danmark, Norge og Finland. Vårt sterke fokus på kunder, teknisk sikkerhet og leveranser av våre helhetlige løsninger vil fortsette med Garda Sikring Group på laget,» sier Pontus Skårner.

«Innenfor ESG er Garda Sikring Group dyktige, og med de på laget kan vi fremover raskere videreutvikle og tilpasse oss nye muligheter og lovkrav som kommer. Vi er allerede ISO 45001 sertifisert og vi skal fortsette og være ledende på ESG i vår bransje. Nå gleder vi oss enormt til å begynne en ny reise og bygge felles kultur sammen,» sier Pontus Skårner. «Dette skal bli «great» for de ansatte og alle kundene våre,» sier både Pontus Skårer i Great Security og Jon Ola Stokke i Garda Sikring Group.

 

 

Kontaktperson
Garda Sikring Group: CEO Jon Ola Stokke | Tlf. 92 23 39 97 | ola@gardasikring.no

Garda Sikring Group
Garda Sikring Group tilbyr et bredt spekter av produkter innen fysisk sikring, samt tjenester knyttet til sikkerhetsrådgivning, installasjon, teknisk service og beredskap. Garda Sikring Group er lokalisert over hele Norge, Finland, Danmark og Sverige. Med kjøpet av Great Security har vi en årlig omsetning på over 3 milliarder kroner og ca. 1200 ansatte. Vi er stolt av historien vår og jobben vi gjør, og er en innovativ, engasjert og solid partner for våre kunder og samarbeidspartnere. Vi tar vårt samfunnsansvar på alvor og vi brenner for ny bærekraftig vekst og utvikling i vår bransje.