Til hovedinnhold

Garda Sikring kjøper Windsor Door AS

Garda Sikring Group AS har nå kjøpt opp Windsor Door AS. Selskapet er ledende på Industriporter i Norge med en historie helt tilbake til 1961. Hovedkontor på Tysnes utenfor Bergen, og etablert over hele landet med 12 avdelinger som strekker seg fra Kirkenes til Arendal. Med dette oppkjøpet styrkes Garda Sikring sin posisjon som markedsledende innen fysisk sikring i Norden. 

Bjarte Øren er administrerende direktør i Windsor, og sier dette om å bli kjøpt opp: «Windsor er en viktig og stor arbeidsplass både for lokalsamfunnet her på Tysnes og ved våre 13 andre lokasjoner fordelt over hele landet. Windsor er en trygg, stolt og tradisjonsrik bedrift, og det har derfor vært knyttet stor spenning rundt salget og nye eiere. Det at vi nå har gått inn i Garda-familien ser jeg imidlertid på som en klar vinn-vinn situasjon både for oss og Garda Sikring. Dette vil være med å styrke og videreutvikle Windsor som en allerede solid bedrift. Vi vil være sterkere rustet i møte med stadig større krav til dokumentasjon og kompetanse, samtidig som vi får en betydelig større markedstilgang.»

«Oppkjøpet gjør at vi nå kan tilby våre kunder et enda bredere og mer komplett produkt- og tjenestetilbud innen fysisk sikring. Vi er stolte og glade i dag for at Windsor Door nå blir en del av oss,» opplyser konsernsjef Jon Ola Stokke i Garda Sikring. Etter oppkjøpet vil Garda Sikring konsernet ha totalt over 400 ansatte og passere en omsetning på over 1 milliard.

Et moderne industriselskap med lange tradisjoner
Windsor Door har røtter tilbake til 1961, da det Bergensbaserte firmaet Roar von der Fehr AS gjorde sitt inntog på markedet med salg av industriporter i tre, stål og aluminium. Etter å ha vært eid av Henderson Group siden 1971, ble selskapet i 1989 kjøpt tilbake og fikk igjen norske eiere. Eierne som nå selger beskriver denne reisen som helt utrolig, og påpeker at det er viktig å takke alle tidligere og nåværende kunder, leverandører og sine 90 ansatte som har gjort dette mulig. De har i denne prosessen vært opptatt av at driften skal videreføres og utvikles under ny eier, men samtidig er de tydelig på at hovedkontoret fortsatt skal være på Tysnes som en betydningsfull arbeidsplass i lokalsamfunnet.

Spennende synergier og stort behov for sikkerhet
Bjarte Øren er stolt av selskapets kontinuerlige utvikling fra oppstart og frem til i dag. «Vi er nå en totalleverandør innen porter og lastesystemer, som tilbyr installasjon, service, vedlikehold og som besitter flere agenturer på en rekke kvalitetsprodukter. Med Garda Sikring som ny eier får vi tilgang til moderne systemer, verktøy, markeder, kunder og kompetanse på mange områder f.eks. innenfor ESG, som gjør at vi fremover raskere kan realisere mange av våre planlagte innovasjons- og utviklingsprosjekter. Ikke minst kjenner vi oss godt igjen i Garda Sikring sin visjon og deres verdisett. Vi gleder oss til å komme i gang,» sier Bjarte Øren. Begge parter ser et stort felles potensial i å utnytte lokasjoner over hele landet, jobbe tett sammen og samtidig også etablere nye lokasjoner. «Vi utfyller hverandre godt på mange områder, og det er god kjemi og kultur. Dette blir utrolig bra for de ansatte og alle kundene våre,» sier både Bjarte Øren i Windsor Door og Jon Ola Stokke i Garda Sikring.

«Med kjøpet av Windsor Door får vi bl.a. tilgang til nye produkter og en dreven og erfaren organisasjon som har jobbet godt med kunder over tid, og som er dyktige på service og ettermarked. Sammen har vi mange synergier vi skal jobbe med i tiden fremover, og jeg er helt sikker på at vi har mye å lære av hverandre,» sier Jon Ola Stokke. Det er urolige tider i verden og det er et stort behov for å sikre samfunn og verdier fremover med dyktige ansatte, produkter og tjenester. Windsor Door vil styrke oss i nettopp dette arbeidet.

Kontaktpersoner
Garda Sikring: Konsernsjef Jon Ola Stokke – 922 33 997
Windsor Door AS: Administrerende direktør Bjarte Øren – 911 32 078

 

På bildet, fra venstre: Konsernsjef Garda Sikring: Jon Ola Stokke,
Styreleder Windsor Door AS: Olav Inge Søreide, Adm. Dir. Windsor Door AS: Bjarte Øren.