Til hovedinnhold
Farstadvoll sykling

Hva bør du tenke på når du kjøper sykkel?

Hvis du skal gå til innkjøp av ny sykkel er det et par ting du burde ta for deg først.

  • Bruksområdet
  • Treningsbakgrunn
  • Sykkelerfaring
  • Prisklasse

En terrengsykkel vil være hensiktsmessig dersom du er interessert i å komme deg ut i marka men samtidig kjører litt asfalt. Dette er valget å gå for hvis du er en allsidig syklist som liker deg i marka og har som mål å sykle Birken f.eks

En landeveissykkel vil du stort sett kun få brukt når du sykler asfalt, men det er også det helt klart raskeste alternativet når du skal kjøre raskest på en asfalt strekke. Dette er valget å gå for hvis du skal kjøre Trondheim – Oslo f.eks

En Gravel sykkel er en kombinert landeveissykkel og terrengsykkel. Den vil aldri være bedre enn en landeveissykkel på asfalt og aldri bedre enn en terrengsykkel i marka. Men den er best dersom du sykler mye grus og asfalt kombinert. Gravel har blitt veldig populært de siste årene mye grunnet friheten du får når du sykler med mulighet for å utforske alle mulig grus og asfalt veier. Dette er valget å gå for hvis du er interessert i å kjøre både lange og korte turer på grus og asfalt.

Ta gjerne kontakt med Henrik Farstadvoll på mail eller telefon 91827530 dersom du lurer på noe! Jeg kan godt hjelpe til ved kjøp av sykler eller nytt treningsutstyr eller ved spørsmål angående trening.

Hvordan komme i gang med sykkeltrening

Når du skal starte med sykling som treningsform, er det viktig at man begynner rolig og ikke hiver seg rett ut på en 4 timers langtur.

Start med korte økter på ca. 1 time hvor du sykler rolig hele veien. Deretter kan du øke tiden på turene. Når du har fått et par økter på 1-2 timer kan du begynne å kjøre en langtur i uken hvor du pusher deg selv litt. Det som er viktig da er at du tar et par hviledag etterpå så du får restituert, ellers står skadene i kø.

Når du begynner å sykle litt lengre blir det også viktig å få i seg energi på øktene. Energibarer, sportsdrikk, brødskive med noe søtt pålegg og saft er gode kilder for energi under utholdenhetstrening. Det er karbohydratene vi er ute etter, det er stort sett det som forbrennes under slik type trening.

Hvis du er interessert i å sykle men ikke har klikk-pedaler og sykkelsko, kan vi virkelig anbefale å ta i bruk dette. Følelsen vil bli en helt annen og du vil også få mye mere trykk i pedalene når du sykler.

Ta gjerne kontakt med Henrik Farstadvoll på mail eller telefon 91827530 dersom du lurer på noe!